Hästtransporter

SÄKRA OCH KOMFORTABLA TRANSPORTER

Team Pihlström använder uteslutande Umesläps produkter och vi sköter själva transporterna av våra hästar till och från tävlingsbanorna. Trygghet är viktigt för oss, och med Umesläps sortiment får våra hästar transporteras i den modernaste och säkraste miljön som marknaden erbjuder. Stallet har två hästbussar varav en helt nyinköpt Ume Light - 1.

Redan för tjugo år sedan kom de första forskningsstudierna som visade att hästar själva föredrar att åka baklänges. Det är husdjursagronom Sara Slottner som för tidningen Hippsons räkning gått igenom forskningen på detta område.

Sara Slottner hänvisar till sju forskningsstudier, varav den senaste är från 2012. Forskarna har alltså funnit att de flesta hästar väljer att ställa sig med baken i färdriktningen, om man ger dem möjligheten. På så sätt är det lättare för dem att hålla balansen och att fånga upp bromskrafterna. Svårast att hålla balansen har hästar som står med sidan mot färdriktningen. En annan intressant sak i Hippsons forskningsgenomgång är att lastning av häst förmodligen är mer stressande än själva transporten. Även lastningsvana hästar känner av detta.